Zirvenin yapılacağı Mimi Kalesi'nde Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu tarafından karşılanan Zelenskiy, burada gazetecilere açıklama yaptı.
Daha önce önerdiği barış formülüne değinen Zelenskiy, bunun için bir zirve toplanması doğrultusunda çalıştıklarını belirterek, "Mümkün olan en fazla sayıda ülkenin katılmasını istiyoruz. Bu yüzden henüz bir tarih belirlemedik." dedi.
Savaşın ne zaman biteceği sorusunu Zelenskiy, "Savaş biz kazandığımızda biter. Rusya bu savaşı daha erken bitirebilir. Bunun için bizim topraklarımızı terk etmeleri gerekli." diye yanıtladı.
Ülkesinin AB ve NATO üyelikleri hakkında ise Zelenskiy, "Geleceğimizin AB'de olduğuna inanıyoruz. Ukrayna NATO'ya katılmaya da hazırdır. NATO'nun Ukrayna'yı içine almasını bekliyoruz. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve Avrupa'nın diğer yerlerine olası saldırıları nedeniyle güvenlik garantileri sadece Ukrayna için değil, Moldova için de önemlidir." değerlendirmesini yaptı.