Irak ile Azerbaycan arasında üçüncü Siyasi İstişare turu gerçekleştirildi

22.04.2025 - Abdullah Erfani
Irak ile Azerbaycan arasında üçüncü Siyasi İstişare turu gerçekleştirildi

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak ile Azerbaycan arasında üçüncü siyasi istişare turu başkent Bağdat’ta gerçekleştirildi.

Görüşmelere Irak adına Dışişleri Bakan Yardımcısı ve İkili İlişkilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Büyükelçi Muhammed Hüseyin Muhammed Bahru’l-Ulum, Azerbaycan adına ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Yalçın Rzayev başkanlık etti.

Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan toplantıda, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, ayrıca ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası meseleler ele alındı.

Görüşmelerde ayrıca, Azerbaycan Dışişleri Bakanı’nın Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirmesi planlanan Irak ziyareti için hazırlıklar da masaya yatırıldı.

Söz konusu ziyaret kapsamında, iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliğini öngören çok sayıda mutabakat zaptının imzalanması bekleniyor.
Her iki taraf da uluslararası platformlardaki iş birliğinin sürdürülmesinin ve karşılıklı adaylıkların desteklenmesinin önemini vurguladı.

Iraklı Bakan Yardımcısı Bahru’l-Ulum, iki ülke arasındaki tarihi bağlara dikkat çekerek, Irak’ın Azerbaycan ile ilişkilerini geliştirmeye büyük önem verdiğini ifade etti. Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yalçın Rzayev ise Irak’ın destekleyici tutumuna teşekkür ederek, iki ülke arasındaki iş birliğini tüm alanlarda güçlendirmek istediklerini dile getirdi.