Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, bugün yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına yönelik tüm itiraz işlemlerinin tamamlandığını ve dosyaların yargısal heyete gönderildiğini bildirdi. Komisyon, sonuçların Federal Mahkeme’ye ne zaman iletileceğine ilişkin takvimi de açıkladı.
Seçim Komisyonu Medya Ekibi Başkanı İmad Cemil, yaptığı açıklamada, “Seçim sonuçlarının tamamının Federal Mahkeme’ye onay için gönderilmesi, yargısal heyetin tüm itiraz dosyalarını incelemesinin ardından gerçekleşecektir” dedi.
Cemil, komisyonun tüm itirazları tamamladığını ve her biriyle ilgili tavsiyelerin sunulduğunu belirterek, “Şu anda süreç yargısal heyettedir. Bazı itirazlar teknik veya hukuki işlem gerektirdiği için komisyona geri gönderilebiliyor ve bu da süreyi etkileyebiliyor” ifadelerini kullandı.
Yargısal heyetin belirli bir süreyle kısıtlanamayacağını vurgulayan Cemil, “Kanuni süre 10 gündür ancak bu süre, heyetin komisyon tarafından gönderilen SON itiraz dosyasını teslim aldığı andan itibaren başlar” dedi.
Ayrıca, yargısal heyetin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Cemil, komisyona ulaşan bazı itirazlara ilişkin Komiserler Kurulu’nun ret yönündeki tavsiyelerinin onaylandığını da aktardı.