Süleymaniye kentinde bulunan Kormor Doğal Gaz Sahası’nın insansız hava aracı (İHA) ile saldırıya uğradığı bildirildi. Yerel medya kaynakları, saldırının gece saatlerinde gerçekleştiğini belirtirken, can kaybı olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadığını aktardı.
Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait Dana Gas tarafından işletilen Kormor sahası, geçmişte de benzer hava saldırılarının hedefi olmuştu.
IKBY Doğal Kaynaklar ve Elektrik bakanlıkları tarafından yapılan ortak açıklamada, saat 23:30 itibarıyla saldırı nedeniyle elektrik santrallerine yapılan doğal gaz sevkiyatının tamamen durdurulduğu bildirildi. Açıklamada, her iki bakanlığa bağlı teknik ekiplerin, Dana Gas çalışanlarıyla birlikte sahanın durumunu incelemek ve operasyonu yeniden normalleştirmek için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.