Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 28 Mart 1991 tarihinde gerçekleşen Altunköprü Katliamı’nın yıl dönümünde videolu bir mesaj paylaştı.
Eren, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Ayrıldım Kerkük’ten gözlerim ağlar
Ayrılık ataşı göğsümü dağlar”
“34 yıl önce bugün, bir Ramazan günüydü. Kerkük’te, Türkmen kasabası Altunköprü’de bir katliam yaşandı. O katliamda 100’den fazla Türkmen kardeşimizi yitirdik. Ne Türkmeneli unuttu evlatlarını ne de biz. Rahmetle…”
YTB’nin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“28 Mart 1991 tarihinde 100’den fazla masum genç, yaşlı, kadın ve çocuk Türkmen’in hayatını kaybettiği Altunköprü Katliamı’nı unutmadık. Barış ve huzur ayı Ramazan ayında yaşanan bu acı olayın yıl dönümünde, aramızdan ayrılan tüm Türkmen kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz.”
❝Ayrıldım #Kerkük’ten gözlerim ağlar Ayrılık ataşı göğsümü dağlar❞
— Abdullah Eren (@abdullah_eren) March 28, 2025
34 yıl önce bugün, bir Ramazan günüydü Kerkük’te, Türkmen kasabası #Altunköprü’de katliam olduğunda. O katliamda 100’den fazla Türkmen kardeşimizi yitirdik.
Ne Türkmeneli unuttu evlatlarını ne de biz.… pic.twitter.com/B2zqIpS342